Stoelen bij en dansen

Danseres Sophia Maria Kienhuis kreeg de theaterzaal van Scheltema twee keer aan het dansen. Eerst individueel, als een duet met haar, kort daarop gezamenlijk. Een mooi moment tijdens het tweede Theatercafé Leiden van dit seizoen op zondag 20 oktober.

Welgeteld 115 mensen komen erop af. Dat betekent stoelen bij. En nog meer stoelen. De afgeladen volle zaal kijkt en luistert allereerst naar Anke Millenaar. Ze vertelt onder meer over de enige twee kinderen die ze leuk vindt. Gelukkig zijn dat haar eigen kinderen. Daarna speelt singer-songwriter Bart de Win een aantal van zijn fraaiste liedjes, deels bijgestaan door zijn muzikale – en levenspartner Arianne Knegt. Mooie stilte, vooral bij het indringende ‘Dear memory’.

Na de pauze bespeelt danseres en performer Sophia Maria Kienhuis een groot deel van de zaal. Op het podium, ervoor, ernaast, in het publiek, ze neemt alle ruimte die er is met een unieke combinatie van tekst en beweging. Ze laat zich leiden van mens tot mens, die dan steeds de beweging en haar ritme bepaalt. Even later verandert de zaal in een deinende massa. Het slotakkoord is van Janneke Jager, die hilarische, gesproken teksten combineert met vrolijke en grappige liedjes op de ukelele. Dik na half zes praten artiesten en publiek na in de foyer. Complimentje hier, schouderklopje daar. Mooie middag!

Het volgende Theatercafé Leiden is op zondagmiddag 17 november. Vanaf 15:00 uur. En weer, zoals altijd, in Scheltema Leiden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s