Gevarieerd en vriendelijk druk

Het eerste Theatercafé Leiden van na de vakantie lokt zo’n 50 toeschouwers naar Scheltema. Zij zien op zondag 15 september een gevarieerd programma, dat hopt van kleinkunst naar stand-up comedy en van poëzie naar een jeugdige singer-songwriter. Precies zoals past bij het Theatercafé, dat vooral laagdrempeligheid koppelt aan variatie. Ook dit keer valt er veel van alles te beleven.

De middag opent met kleinkunstgroep Kluister uit Den Haag. Twee zangers, twee zangeressen en een gitarist/zanger vermaken het publiek met liedjes en teksten die hen bezighouden, onder meer met een vrolijke ode aan hun woonplaats. De groep oogt ervaren en het enthousiasme spat van het podium af. Daarmee effenen zij op prettige wijze het pad van stand-up comedian Mino van Nassau, ook al uit Den Haag. Hoewel zijn optreden wat betreft lachgehalte niet helemaal uit de verf komt, tilt hij zichzelf met zijn grappen naar een prima niveau. Hij is nog maar net begonnen en toont aan over vele talenten te beschikken. Van Nassau komt er wel.

Na een korte pauze betreedt stadsdichter van Leiden Jaap Montagne het podium. Zijn gedichten en zijn performance onderstrepen zijn eretitel, want, bijvoorbeeld, Jaap rapt zonder muziek een ode aan zijn stad en tovert een gedicht later een fraaie overdenking tevoorschijn. Mooi voer voor de zondagmiddagse geest. Het slotakkoord komt van de 16-jarige singer-songwriter Evelien Schreuder die, gewapend met een gitaar, een aantal zelfgeschreven liedjes laat horen. Een veelbelovend talent dat in Leiden een breder podium verdient en dat zeker in de toekomst ook zal krijgen. Presentator Geert Keuter sluit de middag af met de aankondiging van het volgende Theatercafé Leiden, op zondag 20 oktober. Zelfde tijd, zelfde plaats. Het programma volgt binnenkort op deze site.

DSC_6464 DSC_6475 DSC_6497 DSC_6499

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s