Dynamisch is het woord

Dynamisch is het woord van deze middag. Een drukte van jewelste. Scheltema heeft ook haar tuin ter beschikking gesteld aan de Hofjesconcerten. Veel mensen die in- en weer uitlopen.

Een gevarieerd Theatercafé vanmiddag. We trappen af met Ludo Timp. Ludo heeft ambitie en gaat meedoen aan ‘The Voice’. Wij bleken vanmiddag de premiere van zijn openbaar zangerschap te beleven. Waar hij ook terecht komt, hij is bij ons begonnen… Moderne dans krijgen we voorgeschoteld door Jagoda Bobrowska en Elena Sgarbi. Ze gebruiken niet het podium maar de zaal zelf. Mooi, verstild beeld, mooie beweging. Een goede dynamiek! Het stuk gaat over hoe de dames elkaar ontmoetten en hoe ze met elkaar verder zijn gegaan tot nu. Mooi en fijn om naar te kijken, veelbelovend!  Na een kleine pauze blijkt de techniek ons minimaal in de steek te laten. Al die snoeren ook.

Jeroen Koster komt als de lachende troefkaart niet helemaal uit de verf. We wachten al tien minuten voordat de microfoon het doet, wellicht dat dat er mee van doen heeft. Jeroen zijn taalgrappen, spitsvondig tussen stand up en comedy in, vinden wel aftrek bij het publiek maar voor het leuke net iets te beperkt, de halve zaal gaat mee. Daarna Kae, een uitstekend band die spontaan naar vakanties in Ierland doet verlangen. Lange uithalen in de zang en een welwillende band. Iets te veel techniek waardoor er af en toe een klein storend brommetje te horen is, maar muzikaal zeer verzorgd!

Een mooi Theatercafé met als dessert (of toetje…) de inmiddels vanwege de kou met haar bevleugelde pianist naar binnen getrokken Vivianne Aerts! Tussen de verhalen over Amerika en haar opleiding en haar optredens en haar reizen door zong Vivienne een lekker moppie jazz… Het was een thuiswedstrijd.

Tot zondag 16 juni voor een volgend Theatercafé.

Jagoda (foto: Richard Beukelaar)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s